آشنایی با ساختار قفل به ما در شناخت و خرید قفل خوب کمک می کند و در این مقاله به آن می پردازیم.
قفل های مکانیکی از دو بخش اصلی تشکیل شده اند. 1-بخش بدنه که ثابت است و 2-قسمت داخلی که به صورت استوانه ای است و توپی نام دارد. توپی دارای شیار هایی میباشد که کلید میتواند به آن وارد شده و حول محور مرکزی خود در داخل بدنه گردش کند. هم توپی و هم بدنه بطور معمول دارای سوراخ هایی هستند که به موازات توپی استوانه ای و در امتداد یکدیگر قرار گرفته اند به طوری که هر سوراخ روی توپی با یک سوراخ روی بدنه هم راستا می باشد. سوراخ های روی بدنه دارای انتهای بسته میباشند و انتهای آنها یک فنر و سپس بر روی آن یک پین باریک استوانهای از جنس برنج که ساچمه نامیده میشود قرار گرفته است. در سوراخهای داخل توپی نیز ساچمههایی که از طرف مرکز کلهقندی میباشند قرار گرفتهاند. این ساچمه ها طول متفاوتی دارند و ارتفاع آنها با یکدیگر تفاوت دارد یعنی در بخشهایی که ساچمه بلند است کلید به همان اندازه فرورفتگی دارد و یا بالعکس.
نحوه عملکرد قفل در حالت عادی که کلید وارد قفل نشده چگونه است؟ نیروی ارتجاعی فنرها در قسمت بدنه، ساچمهها را وارد سوراخهای روی قسمت متحرک میکنند که مانع چرخش توپی در بدنه میشود و ساچمه های قسمت متحرک مجرای کلید، ورود کلید را مسدود کردهاند. هنگامی که کلید مربوط به قفل وارد توپی میشود ساچمههای کلهقندی را طوری به بالا حرکت میدهد که ساچمههای بدنه از سوراخهای توپی بیرون رفته و توپی میتواند حول محور خود بچرخد. چرخش توپی منجر به حرکت زائدهای میشود که زبانه قفل را به عقب و جلو حرکت میدهد. البته برای بالا بردن امنیت گردش مغزی به تنهایی زائده را حرکت نمیدهد بلکه نوک کلید باید زائده دومی را به سمت عقب فشار دهد که با زائده اول درگیر شود.
به طور خلاصه کلید سه عملکرد دارد: ۱- آزاد کردن مغزی از بدنه ۲- درگیر کردن زائده اول با دوم ۳- حرکت زائده اول که منجر به حرکت زبانه میشود.
برای مشاهده قفلهای آویز میتوانید اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده قفلهای کتابی میتوانید اینجا کلیک کنید.
گروه بازرگانی سانکس 9 قفل کتابی و آویز دارد که میتوانید آنها را در منو محصولات مشاهده نموده و جهت خرید با نمایندگان ما تماس حاصل فرمایید.