مکانیزم دوزبانه قفل چیست و چه اهمیتی دارد؟

به‌جرئت می‌توان گفت که اولین سد امنیتی بشر برای مقابله با حوادث مختلف استفاده از قفل بوده است که تاکنون قابلیت و کارایی خود را از دست نداده است. اگر به تاریخچه قفل‌ها نگاهی بیاندازید متوجه خواهید شد که عملکرد همه آنها یکسان است و فقط نحوه انجام عمل قفل کردن در آنها متفاوت است. علیرغم اختراع قفل‌های دیجیتالی و امنیت بالای آنها، رایج‌ترین قفل‌ها در دنیا قفل‌های مکانیکی و کلیدی یا به نوعی قفل های کلاسیک هستند.

در قفل‌های کلاسیک از یک کلید برای چرخاندن مغزی قفل و آزاد کردن آن استفاده می‌شد. درحالی‌که عمل قفل کردن با درگیر کردن چند مهره صورت می‌گیرد، عمل باز کردن با آزاد کردن آن مهره انجام می‌شود.

در ایران قفل های آویز مرسوم ترین نوع قفل هستند در این قفل ها با باز شدن قفل و بیرون آمدن میله U شکل، در هر دو سمت این میله زایده ای وجود دارد که برای قفل شدن به کار میرود اگر هر دو این شیارها هنگام قفل شدن درگیر شوند باعث مقاومت و در نتیجه امنیت بیشتر میشود اما متاسفانه در ایران 99% قفل ها یک زبانه هستند به این معنی که تنها یک شیار از دو شیار درج شده روی میله در بسته شدن قفل تاثیر دارد و دیگر شیار بصورت نمایشی است و مکانیزمی برای نگه داشتن آن وجود ندارد.

در قفل های دوزبانه هردو این برجستگی ها با بسته شدن قفل، بوسیله 2زبانه ای که در داخل وجود دارد درگیر شده و مقاومت قفل نسبت به باز شدن را افزایش میدهد.

 

برای مشاهده و اطلاع از انواع قفلهای آویز و کتابی سانکس میتوانید به قسمت فروشگاه سایت مراجعه کنید

این نوشته در مقالات ارسال شده و با برچسب گذاری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *